Ung Vänster Storstockholm hälsar till Vänsterpartiet Storstockholms distriktskonferens

Idag framförde Ung Vänster Storstockholms distriktsordförande Klara Wigur en hälsning på Vänsterpartiets årskonferensen. Läs hälsningen nedanför!

Klara Wigur, distriktsordförande Ung Vänster Storstockholm håller hälsningsanförande

Kamrater, Vänsterpartister, gamla Ung Vänstrare. Hej!

Mitt namn är Klara Wigur och jag är distriktsordförande i Ung Vänster Storstockholm. Tack för ordet, det är fint att vara här.

Vi kommer nämligen härifrån. Från Hallunda, Hagsätra, Hallonbergen. Från Fridhemsplan och Fruängen. Vi bor i Vällingby, Solna, Täby och Rinkeby. Vi bor här, vi jobbar här och vi går i skolan här. Vi bor i hyresrätter och villor, pluggar på universitetet och går i sjuan. Vi jobbar heltid i äldreomsorgen och får vårt första sommarjobb via kommunen. Det är mycket som skiljer oss åt, men mer som enar oss.

Vi har alla olika anledningar till varför vi valde att organisera oss i Ung Vänster och Vänsterpartiet, men vi gjorde det av samma skäl. Ilskan när samhället sviker, hoppet om något bättre. Det som enar oss är vetskapen om att det går att göra annorlunda. Det går att bygga en värld för oss alla.

I Stockholm har de blågröna tagit plats i stadshuset och nationellt styr januariavtalets nyliberala politik. Med förslag på marknadshyror, inskränkningar i LAS, språkkrav, utförsäljning och ombildning av allmännyttan och sänkta ingångslöner. Samtidigt som man sänker skatterna för de rika och föreslår ett trefaldigande av RUT-bidraget. Det är tydligt att vi står inför fyra år av en politik som inte gynnar oss. Det är tydligt att man har valt sida. Man har valt eliten framför vanligt folk.

Men för oss Ung Vänstrare och Vänsterpartister är det tydligt att det bara finns en sak att göra: att kämpa. Vi har gjort det förut och vi kommer att göra det igen. För vi vet att den verkliga förändringen kommer när människor går samman. När vi går ut på gator och torg och kräver förändring det är då samhället går framåt. Ingen kommer någonsin att ge oss något av ren snällhet. Det har aldrig hänt. Allt vi har, har vi tagit själva. Förändringen kommer när vi är många som kämpar för samma sak.

För vi är försökskaninerna för nya skolsystem, de som inte kan flytta hemifrån efter studenten och vi är de som sover med mobilen på kudden för att inte missa chefens sms. Och vi är trötta på det.

Därför kommer vi alltid att fortsätta kämpa för ett rättvist och jämlikt samhälle oavsett vem som sitter vid makten. Och vi vet att ni i Vänsterpartiet kommer stå tillsammans med oss i den kampen.

Ibland kommer det att kännas tungt och motigt men då minns vi att det är vi som bygger det här samhället. Det är vi som bär det med våra händer, ryggar och axlar och just därför kan vi förändra det. Utan oss stannar Sverige.

Och med det vill jag å hela Ung Vänster Storstockholms vägnar önska er lycka till med resten av årskonferensen och med den kommande verksamhetsperioden. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete.

Tack!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.