Hej Klara!

Idag börjar Klara Wigur jobba på DC. Klara är 19 år gammal och aktiv i klubben Solna-Sundbyberg. Hon sitter sen distriktsårskonferensen 2018 i Storstockholms distriktsstyrelse. Klara kommer jobba som valombudsman för distriktet från och med idag till valdagen den 9:e september.

När gick du med i Ung Vänster och varför?
Jag gick med i Ung Vänster sommaren 2013 för att jag ville göra något av mitt politiska intresse. Jag hörde om feministiskt självförsvar och tyckte det lät fett. Idag är jag instruktör och the rest as you say is history…

Vad ser du mest fram emot med att jobba som valombudsman?
Att få ta massor av debatter och att se förbundet växa. Men också att få städa dc. :))) 

Om du var statsminister för en dag vad skulle du göra då?
Jag skulle införa feministiskt självförsvar i skolan, så klart. Sen vet jag inte. Jag vill inte vara stadsminister. Jag vill ha ett statslöst samhälle som är jämlikt och rättvist och fritt från alla former av förtryck.  

Vilket är ditt bästa aktivistknep?
Om man vill spara lite pengar kan man koka tappetklister utan socker. Det funkar fin fint med bara mjöl och vatten, så har vi i Sumpan jobbat tills för nån månad sen. Och att alltid fråga om folk vill gå med.

Vad vill du uppmana alla aktivister som kommer att hänga på DC?
DISKA EFTER ER!!!!! <3

Vi ser fram emot att få arbeta med Klara denna sommar. Vill ni nå Klara eller någon av våra andra ombudsmän är det bara att kontakta distriktscentralen på 076-814 47 58 eller storstockholm@ungvanster.se. Ses på barrikaderna! 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.