Global Action Day for Afrin

Trifeh Amini från distriktsstyrelsen höll idag tal på Global Action Day for Afrin, läs hennes tal här:

Jag går sönder när jag ser mina föräldrar som hela sina liv kämpat för vår rätt att leva, vår rätt att existera, tvingas genomlida samma smärta och sorg som de flytt ifrån.

Jag går sönder när jag tvingas se på, när min pappa, som redan bevittnat ett folkmord, tvingas se samma sak ske igen, trettio år senare.

För varje gång som jag tvingas se mina syskon mördas och förintas, vare sig det sker i bergen eller på gatan utanför mitt hus, så dör en liten del av mig. Men i tomrummet som skapas så växer nåt annat fram, nåt större och viktigare. En längtan efter en bättre värld. En tro på att vi tillsammans kan skapa den världen.

Vi är här idag för att visa att vi inte accepterar Erdogans folkmord och etniska rensning som hela världen, inklusive Sverige, är tyst om. Det är skamligt att samma sak sker gång på gång utan någon reaktion från makthavarna.

Problemet är inte att dom inte ser, för det är omöjligt att missa. Problemet är att dom ser men väljer att inte reagera, för att de gynnas av det som sker i våra hemländer, dom gynnas av våra syskons döda kroppar. Vi får inte glömma att det viktigaste för dom är och alltid har varit kapital och makt, inte människoliv.

Biji kurd o kurdistan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *