Stoppa Turkiets folkrättsvidriga invasion!

Idag fick vi höra det vi länge fruktat, Turkiets folkrättsvidriga invasion av kantonen Afrin i Syrien har resulterat i Turkiets och Fria Syriska Arméns ockupation av staden. Erdogan utropar seger över det kurdiska folket och dess folkligt förankrade försvarsenheter som varit nyckeln till motståndet mot Daesh, en tillflyktsort för krigets alla flyktingar och byggandet av en demokrati. Röda korset rapporterar att vatten och el är utslaget av turkiska styrkor, Afrins folk är på flykt efter Turkiska luftangrepp och BBC rapporterar över 280 döda civila i staden sen i morse.

Vi är på väg att bevittna ytterligare ett folkmord uträttat av Turkiet. YPJ och YPG som tidigare hyllades världen över för deras osjälviska insatser och stora uppoffringar i kampen mot Daesh – lämnas nu i tystnad att fördrivas av NATO-landets terror. Sverige och dess politiska elit, som beskriver Sverige som ett medmänskligt land och som stoltserar med begrepp som ”humanitär stormakt”, kan inte acceptera att en sådan mäktig organisation som NATO står tyst medan Turkiet inleder ett folkmord.

Ett ofta upprepat ordspråk är att ”kurdernas enda pålitliga vänner är bergen”, men vi är många i kampen för ett fritt Kurdistan. När invasionen inleddes samlade vi till demonstrationer världen över till stöd för den kurdiska kampen och till ett fördömande av Turkiets terror. Den förre YPG-ledaren, Salih Muslim skriver ”Kampen fortsätter och det kurdiska folket kommer fortsätta försvara sig”, vi ställer oss bakom er. Vi är många och vi kan göra skillnad! Ung Vänster Storstockholm kommer alltid stödja kurdernas kamp mot förtryck, vi uppmanar alla att skänka en summa till de kurdiska försvarsenheterna!

Gör som många andra och sätt in valfri summa till PlusGiro 854439-7 eller Swisha 1236273981. Märk ditt bidrag ”Afrin” #SupportAfrin

Uttalande antaget av Ung Vänster Storstockholms distriktsstyrelse 180318

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *