World Kobane Day – Vilja Schröder Slagbrand

World Kobane Day 171101

Vilja Schröder Slagbrand håller tal på World Kobane Day

Hej! Jag heter Vilja och kommer från Ung Vänster Storstockholm.

Jag vill börja med att säga att det är mig en ära att få tala för er här på Norra Bantorget den första november, på World Kobane Day.

Vi har samlats här idag för att fira, för att uppmärksamma Rojava och för att föra kampen vidare.

– ”Fira” för att vi ska fira segern i Kobane och det vidare segrarna.

– ”Uppmärksamma” för att vi ska uppmärksamma kampen som fortfarande pågår.

– Och ”föra kampen vidare” för att vi vet, vi vet att vägen framåt är en organiserad internationell solidaritet.

Kampen i Kurdistan visar oss att motståndet lönar sig och att organisering är just vägen framåt. Vi måste bli fler och tillsammans stötta kampen i Rojava, stå upp mot våldet och förtrycket från den Turkiska staten.

Vi ser att kampen inte bara är för kurder, utan är direkt relevant för oss alla, det är en frihetskamp, det är en kamp för ett mer demokratiskt samhälle och det är en del av kvinnokampen.

Ett tydligt uttryck för det, är kvinnornas försvarsenheter, YPJ, en könsseparatistiskt organiserad styrka som fått internationell berömelse för sin väpnade kamp mot IS/Daesh.

Vi som samlats här idag är en del av kampen.

Vi kommer från olika föreningar och organisationer, men vi är här, enade, i vårt stöd för kampen.

Vi är många och vi behöver bli fler. Idag sker det demonstrationer runt om i världen för att uppmärksamma World Kobane Day.

Se till dem i Rojava som för kampen och se till varandra för kampen förs inte bara i Rojava utan vi, vi som står här idag tillsammans med alla det tusentals andra föreningar och organisationer världen runt —Vi står tillsammans, med dem som för kampen i Rojava och enade gör vi motståndet i vår vardag!

Vi, vi gör motstånd, motstånd mot dem som vill beröva oss vår kamp till frihet, beröva oss vår kamp för ett mer demokratiskt samhälle och mot dem som vill beröva vår kvinnokamp

Vi ska snart gå i demonstrationståg här ifrån, enade, tillsammans mot den Turkiska ambassaden för att visa, visa att dem inte kan splittra vår enade kamp.

Vilja Schröder Slagbrand,
Ung Vänster Storstockholm

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *