Stoppa utvisningarna till Afghanistan – Stöd sittstrejken!

sittstrejk

Tidigare idag påbörjade Ung i Sverige en sittstrejk på Mynttorget, bredvid riksdagen, i Stockholm. De strejkar mot utvisningarna till Afghanistan, som för den som utvisas är detsamma som att utvisas till döden. Ung Vänster Storstockholm stödjer självklart strejken. Rätten till ett tryggt liv; en fristad fri från förtryck och förföljelse, är en mänsklig rättighet. Ingen ska utvisas till krig eller förtryck!

Idag utvisar Sverige människor med uppenbara skyddsbehov. Kristna utvisas till Afghanistan, ett av de farligaste länderna i världen för kristna att befinna sig i. Barn som precis fyllt eller ska fylla 18 år utvisas till länder de aldrig varit i, där de inte känner någon. Sverige utvisar människor till ett Kabul där bomberna regnar. Till ett land som Utrikesdepartementet avråder svenskar att besöka då det ses som livsfarligt att vistas i.

Utvisningarna till Afghanistan måste upphöra! Det är oacceptabelt att utvisa människor till en plats utan att kunna garantera dess säkerhet. Ung Vänster Storstockholm sitter med Ung i Sverige i ord och i handling. Deras strejk är en viktig del i kampen för rätten till fristad! Stoppa utvisningarna till Afghanistan!

Du kan också stödja strejken antingen genom att komma till Mynttorget och strejka med oss, eller genom att swisha ett bidrag till 073-675 51 83 märk meddelandet med ”ungisverige”. Gå även in på facebook och gilla sidan ”Ung i Sverige” där kan du följa sittstrejken

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *