Allt stöd till skolstrejken

STHLM Skolstrejk - Låt Jagaa stannas foto.

Behöver du skydd? Undan krig och förtryck? Kom inte hit, göm dig någon annanstans! Här behöver vi faktiskt få andrum. Sveriges riksdag tar paus och asylrätten lider. Medan barn i Sverige lär sig simma, drunknar andra barn på Medelhavet. Medan barn i Sverige springer på idrotten, springer andra barn undan bomber och gevärskulor. När fler människor än någonsin tidigare är på flykt i världen är det orimligt att Sverige stänger sina gränser.

Idag, onsdag, anordnades en strejk på Globala gymnasiet och flera andra gymnasier i Stockholm mot utvisningen av Jagaa och hans familj. Jagaa och hans familj har bott i Sverige sen 2010 men fick i fjol besked om utvisning efter att de fått avslag på sin ansökan om permanent uppehållstillstånd. Elever på Globala skapade då ett upprop mot Jagaas utvisning. I uppropet, som fått runt 1700 underskrifter, skriver eleverna att de hoppas att Jagaa hinner vara kvar till studenten. Det är hjärtekrossande men det är verkligheten för många barn i Sverige idag. Våra krossade hjärtan måste vändas till politisk kamp för allas rätt till asyl. Precis som den gjort på flera av Stockholms gymnasium. Stockholms gymnasielever visar tydligt vart skåpet ska stå; alla har rätt till en fristad!

Ung Vänster Storstockholm ställer sig bakom skolstrejken. Idag är det viktigare än någonsin att vi står upp för asylrätten. Rätten till asyl är inget som får komma i skymundan eller tas fram när det passar. Vi vet att det lika gärna kunde varit vi. Vi står i solidaritet med Jagaa och hans familj och alla andra som de drabbas av den nya asyllagstiftningen. Det är dags att Sveriges riksdag gör om och gör rätt. Alla har rätt till en fristad. Allt stöd till skolstrejken!

 

För mer information, kontakta Saga Åkerman
070-494 65 08, saga.akermansickenga@gmail.com

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *