… och årskonferensen är nu avslutad!

Avslutningsbild

Efter en helg av diskussioner, beslut och hälsningsanföranden förklarar vi nu vår DÅK för avslutad! Vi har beslutat om vad vi ska göra det kommande året, antagit uttalanden, beslutat om styrelse och valt en ny ordförande. Nu ska vi göra dessa diskussioner till verklighet. Här kan ni läsa ordförande Mattias Fuciks avslutningstal:

Kamrater, tack för en fantastiskt fin distriktsårskonferens.

Vi har hunnit med mycket, valt en distriktsstyrelse, fastställt verksamhetsplan för det kommande verksamhetsåret, haft politiska och strategiska diskussioner, antagit uttalanden med mera. Vi har dessutom haft väldigt trevligt mellan förhandligarna och inte minst fått njuta av Ung Vänster Maten. Personligen tycker jag också det är kul att vi alla fått stifta närmare bekantskap med min gamla klubb.

Men utanför ”Söder om Söder” finns också ett helt distrikt. Förbundets största vill jag tillägga! Där har vi nu en verksamhetsplan att verkställa. Vi har mängder av bokbord att hålla, studier att anordna, Stora demonstrationer att gå på, pass i feministiskt självförsvar att hålla, flygblad att dela. Jag vet att det kommer vara lika givande som roligt att få göra detta med er.

Mitt i allt detta ska vi komma ihåg vilket viktigt politisk projekt det är vi ägnar oss åt. Vi vill ha ett rättvist och jämställt samhälle. Samtidigt biter sig den nyliberala hegemonic fast och högerextrema strömmar växer sig starkare. Otryggheten brevet ut sig. Fasta anställningar är en raritet. Det egna boendet som en trygg punkt är avlägsen för de flesta av oss. Otryggheten bland tjejer ökar. Nazister demonstrerar på våra gator. I den här otryggheten ställs vi mot varandra.

Då är vår roll att visa på de verkliga konfliktlinjerna. För konflikten går inte mellan barn som behöver en bättre skola och de människor som flyr till Sverige från krig i andra länder. De går heller inte mellan sjuksköterskans välförtjänta löneförhöjning och den arbetslöses rätt till en inkomst.

Den bilden målas endast upp för ställa splittra oss. Då är vår roll att hålla ihop. Vetskapen av att samhället försöker splittra oss gör vår gemenskap radikal. Och det är vi bra på. Vi har hållit ihop i över 100 år och jag ser fram emot att fortsätta det arbetet med er under kommande verksamhetsår. Med det så förklarar jag här med Ung Vänster Storstockholms distriktsårskonferens 2017 för avslutad.

 

För med info, kontakta Maja Johnsson,
073-810 68 65, maja.johnsson@ungvanster.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *