Distriktsårskonferensen är öppnad!

IMG_6725

Nu är det dags – årskonferensen är öppnad! I helgen kommer vi bland annat besluta om det kommande årets verksamhet och välja en ny styrelse. Här kan du läsa utdrag från vår avgående ordförande Dina Viksten Abrahamsons invigningstal:

 

Världen i stort, Sverige som land och Stockholm som stad präglas idag av ett hårdnande samhällsklimat. Tillväxten ökar men det kommer inte oss till del, istället ställs grupper mot varandra, klyftor ökar och reaktionära krafter växer. Det är ingen slump utan strategiskt och väl uttänkt. Etniciteter sätts mot varandra, fastanställda mot arbetslösa, folk med funktionsvariationer mot internationellt bistånd. När vi ser varandra som hot istället för den verkliga eliten, är det fri väg framåt att sänka vår livsstandard och gynna sina egna intressen.

Men vi är ju här för att vi ser igenom den fasaden, och vi har andra intressen. De heter sånt som rättvisa, solidaritet, gemenskap och jämlikhet. Vi väljer att sluta snegla på varandra och istället rikta blicken uppåt. För, vänner, även när det känns tungt är det långt ifrån bara mörkt, hoppets fackla om ett jämlikt samhälle brinner än, och den brinner starkare än vi ofta tror.

 

För med info, kontakta Maja Johnsson,
073-810 68 65, maja.johnsson@ungvanster.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *