Hej Patrik!

Den 18-20 april höll Ung Vänster Riksting. Detta skedde i Ung Vänster Storstockholms nordligaste samhälle, det vill säga Herräng. Där tog vi tillsammans med resten av Ung Vänster fram ett valprofildokument där vi beslutade som vår gemensamma profil fram till valdagen 14 september. Vi antog också två uttalanden: Trygghet i vardagen och makten över det egna livet och Rätten till sin kropp – makten över sitt eget liv.

Utöver detta antogs också ett EU-uttalande. Där slog vi fast vår hållning till EU under EUP-valet, och kickade i och med det igång EUP-valrörelsen 20014. Det här är någonting som Ung Vänster Storstockholms nya Valledare, Patrik, uppskattar och sett fram emot.

bild (13)Patrik kommer från Ung Vänster Huddinge och började jobba för distriktet i tisdags förra veckan. Under valrörelsen 2010 arbetade han som valombudsman, och i år är han alltså tillbaka. Som valledare kommer Patrik vara spindeln i nätet under hela valrörelsen – ända fram till den 14:e september!

Vad känns extra spännande att jobba för distriktet den här gången?
– Bra fråga. Precis som förra året så börjar jag jobba i valrörelsen så det har jag ju varit med om förut. Men nu har jag nya kollegor och framför mer ansvar över distriktets valrörelse, så det ska bli spännande att jobba med.

Vad kommer vara absolut viktigast nu under EUP-valrörelsen?
– Att dela Ung Vänsters EUP-material och snacka galet med skolelever runt om i distriktet. Läs dessutom valfaktahäftet om EU för att få stenkoll.

Vilket är ditt bästa aktivistknep?
– Det är ju inte direkt en hemlighet men alltid ha klistermärken med dig. På så sätt är det superlätt att vara aktivist 24 timmar om dygnet. På väg hem från polaren, på väg till skolan eller i hissen utanför hemmet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *