Systrar på stan nattvandrar under Popaganda

En av Stockholms stora festivaler i sommar, Popaganda, sätter nu igång. Ung Vänster kommer att nattvandra runt omkring festivalområdet för att öka tryggheten bland tjejerna på festivalen.

– Vårt projekt ”Systrar på stan” går ut på att nattvandra för att öka tjejers trygghet, och vi ser att det är uppskattat bland dem vi möter. Otryggheten bland tjejer är ett stort problem som sällan tas på allvar– vi gör något åt det genom att nattvandra och finnas på plats för tjejer på festivalen, säger Johanna Granbom, en av dem som har varit ute och nattvandrat i sommar.

”Systrar på stan” kommer att nattvandra på Popagandafestivalens första dag, fredag 24 augusti. Tidigare i sommar har Ung Vänster nattvandrat i samband med andra festivaler i Stockholm, såsom Stockholm Pride och Stockholm music and arts.

– Vi är endast tjejer som nattvandrar, och vi är främst ute för att stötta andra tjejer. Vi vet att vi inte alltid kommer att kunna vara på plats när det behövs – men vi vet att det är värdefullt de gånger som vi finns där för att låna ut en mobiltelefon, följa någon hem, eller backa upp en tjej som vill säga ifrån mot en kille som är alltför på, avslutar Johanna Granbom.

För mer information:
Amanda Möllenhoff, ansvarig för Systrar på stan på Popaganda, 0736-486787

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.