Ta bostadsbristen på allvar!

En ny hösttermin sätter snart igång och studenter från hela landet kommer till Stockholm för att börja sin utbildning. Byggandet av nya, billiga hyresrätter måste öka och omvandlingen av befintliga hyresrätter måste stoppas. Bostadsbristen drabbar alla, men slår allra hårdast mot unga och nyinflyttade studenter.

Eftersom ingen radikal förändring skett sedan förra hösten kommer studenterna slå upp sina tält utanför Stockholms universitet i år igen. Den 25-åriga studenten från Södertörns högskola fortsätter hoppa runt på kompisars soffor, trots en plats i bostadskön sen barnsben. Vad mer ska krävas för politikerna och regeringen att förstå att nu måste det börja byggas?

Bostadsbristen ska inte vara ett hinder för unga att flytta till den staden där ens drömutbildning finns. En bostad är inte vilken vara som helst utan en rättighet och en viktig förutsättning för att kunna leva ett schysst liv. Ung Vänster Storstockholm kräver att regeringen tar bostadsbristen på allvar och genast ser till att det byggs hyresrätter med rimliga hyror.

Uttalande antaget av Ung Vänster Storstockholms distriktsstyrelse 120819

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *