Stoppa Sveriges vapenexport!

Att Sverige exporterar vapen till länder i krig är ingen hemlighet. I förra veckan skrevs det mycket om vårt planerade samarbete med Saudiarabien, ett projekt som går ut på att bygga en vapenfabrik.

Nu på lördag demonstrerar Ung Vänster Storstockholm mot den svenska vapenexporten, tillsammans med bland annat Ofog. Vi kommer att samlas 16.00 på Södermalms torg, för att lyssna på tal och sedan gå till Medborgarplatsen. Talar gör bland annat Abdirahim Hassan från Ung Vänster Storstockholms distriktsstyrelse:

”Att Sverige beväpnar diktaturer är skamligt. Att överhuvudtaget tillverka och sälja vapen bidrar till en ökad militarisering, mer väpnade konflikter och en osäkrare värld. Ung Vänster kräver att Sveriges vapenexport läggs ner, och att allt samarbete med diktaturer avskaffas omedelbart.”

 

För mer information om lördagens demonstration, kontakta storstockholm@ungvanster.se.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *