Vi vägrar ta smällen – tillsammans tar vi kampen

Torsdagen den 8:e mars samlas Ung Vänster, tillsammans med en rad andra organisationer, på Södermalmstorg för att uppmärksamma den internationella kvinnodagen. Vi gör det bland annat för att vi ser hur högerregeringens nedskärningar och skattesänkningar framförallt drabbar tjejer och kvinnors situation i samhället. Vi ser hur klyftorna mellan kvinnor och män ökar, hur stängningar och privatiseringar av ungdomsmottagningar leder till ökad ohälsa hos unga tjejer och hur tjej- och kvinnojourer alltjämt har svårt att finansiera sin verksamhet.
Sedan regeringens maktövertagande 2006 har vi sett hur vi som är unga idag konsekvent har fått betala för deras politik. Samtidigt som RUT-avdrag och vårdnadsbidrag presenteras som regeringens främsta jämställdhetssatsningar, trots att det tvingar in kvinnor i lågbetalda och otrygga arbeten, så ser vi hur unga tjejer får ta de otryggaste anställningarna och ofta har svårt att få ihop tillräckligt många timmar för att faktiskt ha en trygg försörjning. I ljuset av detta kan man konstatera att regeringen ständigt nonchalerar de verkliga problemen till förmån för de redan rika.
Ung Vänster Storstockholm tänker ta fighten för att vända den här utvecklingen. Vi vägrar se på medan klyftorna ökar och tänker inte stå tysta när ungdomsmottagningarnas öppettider försämras. Vi kräver satsningar som löser verkliga problem istället för missriktade RUT-avdrag och vårdnadsbidrag. Vi vägrar ta smällen – tillsammans tar vi kampen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *