KD är välkomna på underklassafari bland verklighetens folk

Patric Rylander från Kristdemokraterna har på sin Facebookstatus efterlyst en underklassafari. På ett sånt ställe ska det enligt hans egna ord ”finnas en hög andel socialbidragstagare, vanartiga skrikande ungdomar, enbart bestå av hyresrätter i miljonprogrammet, nedlagda butiker, utarmad samhällsservice, vara slitet och mängder med klotter”.

Patric RylanderNu erbjuder Ung Vänster Tensta-Rinkeby-Spånga ett studiebesök för Patric och hans vänner i Kristdemokraterna. I Järva har våra centrum sålts ut till utländska riskkapitalbolag som chockhöjt hyrorna och tvingat butiker att stänga igen. Bredbyskolan och Bussenhusskolan ska läggas ner. Bankomaten i Rinkeby stängs för att man inte kan garantera säkerheten och man bygger ut motorvägen E18 och Förbifart Stockholm utan hänsyn till de boende. Nedläggningarna av samhällsservice i Husby är ytterligare ett exempel på vilka konsekvenser högerpolitiken får för oss som bor här. Politikerna pratar med fina ord om Järvalyftet, men i praktiken kör man över de boende och deras demokratiska beslutanderätt. Det är tydligt att politikerna struntar i förorten.

– Patric Rylander och Kristdemokraterna är välkomna att komma hit för att se hur vanliga människor lever. Vi har inga flashiga villor som i Solsidan eller lyxbostäder som i Danderyd. Här får högerns nedskärningspolitik stora konsekvenser för människors liv, säger Abdirahim Hassan från Ung Vänster Tensta-Rinkeby-Spånga.

Kristdemokraterna pratar gärna om ”verklighetens folk”, men visar på ett uppenbart förakt för vanliga människor. Vi som är unga idag har växt upp med nedskärningar, privatiseringar och nedläggningar. Skolor tillåts göra vinst på vår rätt till utbildning samtidigt som lärare sparkas och klasserna blir allt större. Vi tvingas gå arbetslösa eller ta ett jobb med en osäker anställning där vi inte vet om vi får jobba från en dag till en annan. Bostadsbristen slår hårt mot oss Stockholmsungdomar och att flytta till en lyxvilla i Solsidan är få förunnat. Vår framtid riskeras av en regering som sätter vinst före välfärd.

– Vi i Ung Vänster Tensta-Rinkeby-Spånga är stolta över vårt område och skulle aldrig vilja byta blå linjen mot Saltsjöbanan. Men vi är trötta på att alltid komma i andra hand, säger Abdirahim.

Patric och Kristdemokraterna är välkomna att höra av sig för ett passande datum så lovar vi att stå för en guidad tur bland verklighetens folk.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.